Stunning Stone Cursed Man
ape sudah jadi.............kena panau ker.....hehehe
Pencil Sketch
Step 1: First open any image.
Step 2: Go to Image> Adjustments> Desaturate or press Ctrl+Shift+U.
Step 3: Duplicate the layer by pressing Ctrl+J and then go to Image> Adjustments> Invert or press Ctrl+I.
Step 4: Set the duplicated layer blending mode to 'Color Dodge'.
Step 5: Select the duplicated layer, go to Filter> Blur> Gaussian Blur and apply these following setting: 4.0 pixel or ikut kesukaan anda
Step 6: Select the duplicated layer, go to Image> Adjustments> Levels or press Ctrl+L and apply these following setting: http://1.bp.blogspot.com/_rYaVWow4Vz0/Se8V_kQNxYI/AAAAAAAACvk/JHoBf0Op5Ho/s1600/6.jpg
Step 7: Duplicate the first layer by pressing Ctrl+J and place it on the top.Set this layer blending mode to 'Soft Light'.
and see the final result
My Art 2
Ni la jadinyer kalau mata tak leh nak lelap............
My Art 1
Gua Hantam jer....... keboringan ...... sambil jaga anak..... sebab bini gi kursus.... hahaha....
Tidak semua persoalan boleh diselesaikan dengan cara yang serupa.
Alkisah ada seorang perempuan bisu yang sudahpun berkahwin, pada
suatu hari, dia telah ke supermarket untuk membeli daging, tetapi
disebabkan dia bisu, dia mempunyai kesusahan untuk berkomunikasi dengan
para pekerja di sana.

Disebabkan begitu, dia membuat keputusan untuk memanggil kashier
masuk dalam bilik.

Pada hari yang pertama, dia nak beli dada ayam. Dia pun panggil
kashier tu masuk dalam bilik sulit, pompuan tu bukak baju dia, tunjuk
kat dada dia, pastu buat aksi ayam. Kashier tu pun paham, then dia pun
kasi dada ayam kat dier.

Next day, dia nak beli paha ayam. Dia pun panggil kashier masuk
bilik, dia angkat skirt dia, tunjuk kat paha dia, pastu buat aksi ayam.
Kashier tu pun paham, kasi dia paha ayam.

The next day lagi, dia nak beli hot-dog. Dia pun bawak suami dia.

Soalannya ialah:

Apakah isteri tu akan buat?

Fikirlah....

Fikir.......

Tak tau?

Dia suruh suami dia cakapla sebab....suami dia tak bisu..
Apa yang korang fikirkan ha?

----------
MORAL: Tidak semua persoalan boleh diselesaikan dengan cara yang
serupa.

CERITA LAWAK....

Aku ada cerita ni... lawak la jugak.. tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak..akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu...ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus..lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!!HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku. 'dah lama ke pak sampai?'.Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!'

My Family
Hari ni Satu lagi pelajaran yang gua cuba.... agak susah gak... susah nak buat petak kecik2 tu jer lain ok.....
Tandas Awam.................?

kekurangan Tandas awam............
My Son Mohd Haziq Irfan
Selama Dua hari gua buat benda ni... ok tak.... semua buat sendiri... cuma kapal terbang jer gua tampal.... semuanyer gua blaja kat psdtuts......